(Junior) Product Manager

(Junior) Product Manager
 


Functie-omschrijving

Ter versterking van de afdeling Market Development in Veenendaal zijn wij op zoek naar een:

(Junior) Product Manager
Cable

De uitdaging
Binnen de nieuwe strategie, “Enabling Performance”, en structuur wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van een deel van de strategische wereldwijde “product” portofolio voor de kabelmarkt wat resulteert in een continue groei in EBIT. Je ontwikkelt sales support tools voor de verkoop. Traint, coacht en levert support aan de verkoop. “Verankert” kennis voor toepassingen in producten, processen en diensten. Je bouwt een excellente relatie op met belangrijk beïnvloeders in de markt en inzicht in de wereldwijde trends in de niches waar onze opdrachtgever actief is. Analyseert de markt en concurrentie. Het managen van pilots voor nieuwe producten. Je draagt actief bij aan het strategieproces. Neemt deel aan het implementeren en onderhouden van een CRM systeem. Je rapporteert aan de Product Manager Cable.
 
Jouw achtergrond
Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde technische opleiding (bijvoorbeeld elektrotechniek) op minimaal HTS niveau en hebt 2 tot 5 jaar internationale ervaring in een technische B2B omgeving. Ervaring in de kabelindustrie is een belangrijke pre. Commercieel gericht, zie je en denk je in kansen en durft weloverwogen risico’s te nemen. Je bent een goede netwerker, analytisch en communicatief sterk. Je bent goed in staat strategische concepten om te zetten in solide ontwikkelplannen en sales support tools. Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken en bent bereid om minimaal 60% van je tijd in de markt te zijn. Uitstekende kennis van de Engelse taal, andere relevante talen zijn een pre.
 
Onze opdrachtgever biedt
Een brede en zeer uitdagende functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
Een enthousiaste club collega’s die zich graag inzetten om er samen een succes van te maken. Je maakt deel uit van een organisatie met een zeer solide imago in haar markten wereldwijd. Bij succes ontstaan mogelijkheden om verder door te groeien in onze groeiende organisatie. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.


De organisatie
Onze opdrachtgever ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd functionele specialty producten op basis van synthetische nonwovens in allerlei technische, industriële toepassingen. Met deze functionele producten zijn haar klanten in staat hun eigen producten en processen een betere performance te laten leveren. Toepassingen zijn te vinden in onder andere de kabel-, de jachtbouw-, de windmolen-, de bouw-, de verpakkings- , de luchtvaart- en de automobiel-industrie. De bedrijfscultuur is informeel, resultaatgericht en biedt ruimte voor ondernemerschap. Onze opdrachtgever is gevestigd te Veenendaal en Haibach (DE).


Solliciteren
Heb je interesse deze functie? Stuur dan je sollicitatie per brief of e-mail met c.v. naar:
s.vanvelzen@resourcer.nl

 

Terug naar vacatures